Specificitatea zodiilor

BERBEC

Primul semn al zodiacului exprima exlozia de viata din primavara, exprima inceputul uni ciclu, inca incalcit dar cuprizand toate elementele derularii lui.Berbecul corespunde zonei capului, adica craniului si continutului lui, creierul si meningele, nervilor cranieni, ochilor, parului si srterelor carotide interne. Sunt excluse urechile, nasul si maxilarul inferior.Tipul Berbecului este marcat printr-o frunte inalta, proieminenta, parul dat pe spate. Corpul da impresia ca se proiecteaza inainte, manat de un dinamism iesit din comun.Privirea este vioaie, patrunzatoare, musculatura bine dezvoltata si tonica. Pe plan psihologic, este caracterizat de o mare combativitate, o capacitate de a intreprinde, de a face proiecte, a lua initiative, de a se pune in miscare. Disparitia acestui avant, a acestui spirit de actiune si cucerire constituie adesea la un astfel de subiect primul semn de depresie si trebuie luat in consideratie cu multa seriozitate. In caz de disonanta acest dinamism se poate exprima prin graba, iritabilitate, cutezanta si brutalitate.

TAUR

Dupa izbucnirea sau incoltirea din Berbec urmeaza Taurul care este raspunzator de problemele materiale care vor permite aparitia si dezvoltarea vietii terestre. Este materia pusa cu rabdare in folosul energiei creatoare. Semnul Taurului corespunde gurii, limbii, maxilarului inferior, glandelor salivare si gatului cu faringele, laringele, corzile vocale, glanda tiroida, paratiroida, arterele carotide externe, coloana cervicala.Tipul Taurului este caracterizat printr-un aspect indesat si greoi cu un gat puternic. Da impresia de lentoare, de stabilitate, uneori de incetineala. Privirea este blanda si calma, uneori lacoma. Din punct de vedere psihologic, este un instinctiv, dotat cu un bun simt ‘taranesc’ apropiat de natura, indragostit de pamant, fidel ideilor sale, angajamentelor si prietenilor sai. Este greu sa-l faci sa devieze de la drumul pe care si l-a fixat. In caz de disonanta acest dinamism se poate transforma in placiditate, nemiscare, incapacitatea de a se apuca de treaba, sau intr-o senzualitate debordanta care este greu de potolit.

GEMENII

Dupa nasterea din berbec si dezvoltarea din taur, Gemenii anunta sosirea schimbarilor si a adaptarilor. Cine zice schimburi zice duplicitate, bipolaritate ceea ce gasim la acest semn dublu. Gemenii reprezinta usurinta, rapiditatea, adaptabilitatea. Guverneaza caile aeriene, digestive si vasculare, traheei, bronhiilor, tesutului pulmonar, arterelor si venelor pulmonare, pleurei si membrelor superioare. Ceea ce frapeaza la Gemeni este vivacitatea sa, atat fizica cat si psihica. Subtire si suplu, geamanul este extrem de mobil si expresiv. Ca si miscarile, ideile se succed cu rapiditate, fara sa fie aprofundate cu adevarat. El surprinde prin simtul lui ascutit de comunicare si schimburi. Este un viclean, comediant, o persoana care isi baga nasul peste tot. In caz de disonanta, acest dinamism se transforma cu usurinta in superficialitate, instabilitate, nestatornicie, o incapacitate de a aprofunda un rationament sau de a duce pana la capat angajamentele si proiectele.

RACUL

Racul incepe odata cu vara, semn de apa, care este productiva, proprice vietii si reproducerii. Racul este instinctul de conservare, instinctul matern, sentimentul de a apartine unei familii, unui clan, unei tari. Racul corespunde cutiei toracice, muschilor pectorali, sanilor, esofagului, stomacului, duodenului, partii superioare a ficatului, vezicii biliare si capatului panceasului. Racul este caracterizat printr-o anumita rotunjime, mai ales la nivelul fetei, se distinge printr-un temperament temator, are o capacitate de a reactiona cu forta la stimulii externi mai ales atunci cand sunt perceputi ca amenintatori. Aceasta reactivitate contrasteaza cu o aparenta calma si un spirit intors spre interior. Imaginatia este rodnica si tinde uneori sa depaseasca realitatea. Intoarcerile in trecut si visarile sunt obisnuite. In caz de disonanta, acest dinamism poate tinde spre o repliere in sine, spre pasivitate, imobilism sau hiperemotivitate, instabilitate si capricii.

LEUL

Leul coincide cu apogeul caldurii estivale cand vegetatia se dezvolta la maxim in toata splendoarea ei. Analogia este evidenta cu stralucirea solara, leul fiind semnul solar. Aceasta stralucire aduce demnitate, generozitate, maretie. Leul corespunde inimii si vaselor mari toracice, in specialaortei, plexului solar, coloanei dorsale, corpului pancreasului si, partial, splinei. Impresia de maretie si de noblete pe care o degaja persoanele marcate de Leu este mai evidenta la barbat decat la femeie. Pe plan psihologic, notiune de “EU”, a ego-ului este exarcerbata. Leul este un ambitios care simte nevoia sa domine, sa conduca, sa domneasca, sa fie in centrul atentiei, sa straluceasca. Generozitatea sau idealurile cavaleresti pot da acestui semn o anumita elevatie, dar subiectul are in mod firesc tendinta de a-si pastra un rol central sau principal. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in orgoliu, egoism, despotism sau megalomanie.

 

FECIOARA

Fecioara este martora aparitie semnelor de transformare a sezonului cald in sezon rece. A venit timpul preocuparilor pentru acumularea de rezerve, inmagazinare in hambare si pregatirea unui mediu sigur pentru mediul rece. In aceasta perioada, energia vitala se rarefiaza si excesele nu mai sunt recomandate. Cateva cuvinte cheie caracterizeaza aceasta perioada:sobrietate, precautie, rationalizare, siguranta intr-un mediu dinainte pregatit. Fecioara  urmeaza racului si corespunde intestinului subtire, colonului ascendent, colonului transvers si colonului descendent, splinei, cozii pancreasului si partii inferioarea ficatului. Acest semn are tendinta de a se incovoia de timpuriu, din cauza insuficientei de energie la nivel respirator si toracic traducand o lipsa de deschidere spre exterior. Este pudic, timid, putin intreprinzator, cautand siguranta si temandu-se de necunoscut si de lipsuri. Onest, constiincios, scrupulos este o persoana care-si gaseste perfect locul intr-o activitate de serviciu, de functionar in domeniul social. Foarte focalizat asupra sanatatii sale poate deveni ipohondru si sa sufere de boli psihofunctionale. In caz de disonanta, acest dinamism  poate evolua spre un rationament prea subtil sau spre o critica sistematica. Subiectul devine cicalitor, maniac, temator si inhibat la extrem.

 

BALANTA

Balanta este martora reintoarcerii echilibrului zi / noapte, ceea ce marcheaza inceputul evolutiei perioadei reci si intunecate. Balanta este inceputul unei perioade de cadere, dinspre cer spre Pamant.Aceasta cadere e precedata de un moment in care totul este suspendat, usor dar supus gravitatiei si inevitabil supus mortii. De unde notiune de echilibru care nu poate fi decat instabil. Cardinalitatea semnului se exprima intr-o creativitate deosebita orientata spre domeniul artistic. Balanta corespunde rinichilor, uretrelor, glandelor suprarenale si coloanei lombare. Impresia de armonie este predominanta, atat in plan fizic cat si psihic. Blandete, rotunjime, amabilitate, senzualitate. Este o fiinta rafinata care cauta mai degraba esteticul decat competitia, nuanta si compromisul mai degraba decat afirmatia transanta. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in nehotarare, imobilism sau lipsa de vlaga.

VA  URMA

 download

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s