Intrebari pentru MOS CRACIUN

An de an, Mosul ne aduce cadouri. Cei buni primesc multe daruri, iar cei mai putin cuminti primesc o nuielusa drept pedeapsa. L-am intrebat pe Mos Craciun cateva lucruri, iar el a raspuns cu multa intelepciune tuturor nedumeririlor.

Intrebari adresate lui Mos Craciun:

  1. De ce nu le dai cadouri celor care nu au fost cuminti?

INTERVIU cu MOS CRACIUN. In primul rand, dragii Mosului, vreau sa stiti ca nu exista oameni buni si oameni rai, oameni cuminti si oameni mai putin cuminti, copii rai si copii buni. Exista doar oameni cu slabiciuni, oameni care au nevoie de o lectie de viata din cand in cand.

Nuielusa este simbolul unui semn de atentionare ca trebuie sa faca schimbari in viata lor pentru a fi cu adevarat fericiti. Atata vreme cat esti multumit de modul tau de viata, daca faci fapte bune zi de zi, nu mai ai nevoie de niciun cadou. Cea mai mare rasplata este zambetul unei persoane dragi pe care ai ajutat-o intr-un moment greu.

 

  1. Ce trebuie sa invete oamenii de la Sarbatoarea Craciunului? De ce sunt unii tristi si altii redescopera dragostea familiei doar de Craciun?

Aici putem vorbi mult, dragul meu. Oamenii sunt nefericiti pentru ca nu isi dau voie sa fie fericiti. Totul porneste de la noi, nimic nu poate fi facut in afara vointei noastre.

De pilda, atunci cand esti vorbit de rau ori atunci cand cineva te dezamageste sau nu raspunde sentimentelor tale, trebuie sa ii multumesti lui Dumnezeu pentru puterea de a trece prin astfel de hopuri.

Din acestea invatam cel mai mult. Acestea sunt experientele care ne fac sufletul mai luminat, experientele care trebuie sa ne permita sa visam si sa iubim inzecit, in ciuda dificultatilor.

  1. De unde ai bani de atatea cadouri?

INTERVIU cu MOS CRACIUN. Ho, ho, ho! Se vede ca nu imi stiti povestea! Din vechi strabuni eu adun jucarii de la copiii care au, cei care vor sa dea, la cei care nu au. Mosul nu e asa bogat cum credeti.

Stiu doar sa ii conving pe oameni sa ofere daruri, iar eu nu fac altceva decat sa fiu mesagerul lor. Spiridusii mei sunt toti acei oameni buni la suflet care vor sa le ofere lucruri celor care nu au.

  1. Ce urare ai pentru copii?

Le urez doar atat: sa nu renunte niciodata la latura lor infantila. In clipa in care nu vor mai fi copii, caci ei vor creste, vor trai ca niste oameni posomorati.

 

Sursa: netmos-craciun

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s