Puterea RECUNOSTINTEI

Am invatat sa ne rugam, sunt o multime de rugaciuni dar, indifferent de rugaciune noi exprimam o cerinta.  In asteptarea indeplinirii dorintei noi uitam sa multumim, nici chiar Divinitatea, Universul nu este obligat sa ne indeplineasca dorintele. Stim sa cerem dar ce dam la schimb? Nu am invatat inca, ca orice pe lumea asta se plateste?

Dar, cand iti exprimi multumirea pentru ceea ce ai deja in viata, tu creezi spatiul unor noi schimbari positive in viata ta.

Daca poti invata lectiile pe care viata ti le ofera, tu poti incepe sa vezi viata prin lentila recunostintei. Viata insasi este un DAR si prin exprimarea recunostintei, vei fi capabil sa accepti toate experientele vietii tale chiar daca nu stii inca lectia pe care viata ti-a oferit-o la un moment dat prin aceea experienta. Ni s-a dat in dar VIATA sin oi am uitat sa fim recunoscatori pentru asta. Gandim ca totul ni se cuvine si cerem tot timpul cate ceva. Ce recunostintadam la schimb? Ceva foarte simplu:

RECUNOSTINTA

Schimbarea perspectivei nu este ceva usor, dar poate deveni dupa multa practica. Practicarea recunostintei se poate impleti cu practicarea nejudecarii si a meditatiei.

Iata 5 pasi in practicarea recunostintei

  1. Aseaza-te undeva confortabil si constientizeaza ce simti in acel moment. Nu incerca sa judeci, sa etichetezi gandurile, emotiile sau orice ce altceva simti in acel moment.
  2. Concentreaza-te acum asupra aspectelor din viata ta care iti aduc multumire si fericire. Pastreaza-le in mintea ta si multumeste la fiecare in parte.
  3. Concentreaza-te , acum asupra problemelor, luptelor tale interioare, asupra a tot cee ace te nemultumeste. Multumeste-le si lor, la fiecare in parte ca si cand ele s-ar fi rezolvat. Multumeste greutatilor pe care le-ai intampinat in rezolvarea lor, toate aceste greutati se vor transforma in daruri pentru tine, intr-o zi.
  4. Stai linistit 5 minute si mediteaza asupra cuvantului MULTUMESC (repeta-l in gandul tau incet, linistit, cu recunostinta)
  5. In cazul in care, de-a lungul unei zile te simti suparat, trist, esti plin de ganduri negative, te simti tensionat, intoarce-te la MULTUMESC si repeta-l incet, respirand usor timp de 5 minute. Vei vedea ca si starea ta de spirit se va schimba.

 

Cuvantul ‘multumesc’  face parte dintre cuvintele cu vibratie inalta, este demonstrat prin masuratori stiintifice , este un instrument pe care Divinitatea ni l-a pus la indemana.

In lumea materialista in care traim, avand la indemana atata tehnica sofisticata uitam sa ne folosim de simplitatea pe care Dumnezeu ne-a oferit-o in dar impreuna cu VIATA.

Incearca si nu vei avea nimic de pierdut!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s