RELATII & PARTENERI

In materie de relații facem aceeași greșeală: ne concentrăm pe partener(ă) și nu pe relație, pe ceea ce ar trebuie să aducă în viața ta respectiva persoană. Intrebam  deseori  ”Ce partener ni se protrivește?”. Este o întrebare prost pusă. Corect ar trebui să întrebăm ”Ce fel de relație mă face pe mine fericit(ă)?”.

Ascendentul, după cum am văzut până acum, indică aceea parte a personalității noastre pe care o dezvoltăm ca urmare a influențelor exterioare, a educației, a relației cu părinții etc. Ascendentul este foarte mult legat de EU, de mine ca persoană. Descendentul se află la polul opus față de Ascendent și el arată cum pot echilibra acest EU, această personalitate pe care eu o dezvolt în timp. Descendentul indică ceea ce mie îmi lipsește și am nevoie ca celălalt să-mi ofere. Este tipul de experiență pe care eu nu pot să mi-l ofer singur și am nevoie de o altă persoană care să facă acest lucru.

 

Atenție!

Descendentul nu indică partenerul/partenera! De exemplu, un Descendent în Berbec nu indică un partener Berbec sau cu marcaj de Berbec . Ascendentul și Descendentul fiind pe aceeași axă nu sunt opuși, dușmani ci complementari. Întotdeauna ele au aceeași polaritate, Yin sau Yang.

Ceea ce este vital în cadrul unei relații este ca ambele persoane să fie capabile să ofere celuilalt exact tipul de relație de care are nevoie. De mult ori întâlnim relații dezechilibrate în care doar unul dintre parteneri primește ceea ce are nevoie.

Ascendent Berbec – Descendent Balanță

Relația perfectă pentru tine este cea în care partenerul este un foarte bun diplomat și să fie capabil să temporizeze și să echilibreze reacțiile tale spontane și rapide. Ai nevoie de o relație care să te facă să comunici, să dialoghezi și care să te ajute să înveți să ții cont de cei din jur. Relația perfectă pentru tine este cea în care partenerul îți oferă tot timpul mai multe variante de acțiune, mai multe opțiuni și astfel de ajută să devii mai conștient de toate oportunitățile din jurul tău. Relația perfectă pentru tine nu trebuie să fie un conflictuală. Partenerul trebuie să fie un colaborator al tău și nu un competitor cu care tu să te iei la întrecere.

 

Ascendent Taur – Descendent Scorpion

Relația perfectă pentru tine este cea în care există o foarte puternică conexiune emoțională și o profunzime a sentimentelor și emoțiilor. Partenerul trebuie să fie o persoană puternică prin capacitatea de a-și exprima trăirile, emoțiile,stările interioare și în acest mod să te ajute să ieși din zona de confort și lene. Siguranța și încrederea sunt alte două elemente cheie ale relației potrivite pentru tine. Relația trebuie să fie un sprijin emoțional pentru tine și să-ți dea o motivație puternică pentru a face noi lucruri. Celălalt trebuie să fie o persoană de care să te simți complet captivat și atras. Atracție sexuală este foarte importantă în cadrul relației.

 

Ascendent Gemeni – Descendent Săgetător

Relația perfectă pentru tine este cea în care partenerul devine tovarășul tău de călătorie, fizică sau spirituală. Relația și partenerul trebuie să-ți ofere libertatea de a experimenta, de a trăi noi experiențe. Partenerul trebuie să fie capabil să-ți ofere un scop, o motivație clară și concretă astfel încât să nu te mai pierzi în foarte multe lucruri fără sens. Relația pentru tine este o călătorie în care, alături de partener, descoperi noi locuri, noi sensuri ale vieții, noi experiențe. Atitudinea pozitivă este o altă caracteristică a relației perfecte. Ai nevoie de un partener cu care să discuți, să filosofezi, să explorezi lumea.

 

Ascendent Rac – Descendent Capricorn

Relația perfectă pentru tine este cea îți oferă siguranță, stabilitate și un plan pe termen lung. Partenerul trebuie să fie suficient de matur astfel încât să poată să gestioneze toată sensibilitatea și delicatețea Racului. În același timp, el/ea trebuie să fie constant, stabil și să fie capabil să livreze ce a promis. Relația perfectă pentru tine este cea în care simți că poți construi alături de partener(ă). Celălalt trebuie să fie o ancora stabilă și sigură. Relația pentru tine este un subiect foarte serios și nu e loc de joacă. Aceast nu înseamnă că aceasta trebuie să fie monotonă și gravă.

 

Ascendent Leu – Descendent Vărsător

Relația perfectă pentru tine este cea în care există o puternică comunicare și un schimb de idei constant. Partenerul trebuie să fie în stare să te ajute să te deschizi către noi lucruri , noi direcții în viață. Relația trebuie să te surprindă în permanență cu ceva nou. Partenerul trebuie să fie o persoană de care să te reîndrăgostești permanent și pe care să nu-l simți niciodată că l-ai cucerit complet. Relația ideală pentru tine este cu un partener care să fie sociabil, comunicativ și care să se mândrească cu tine. Stabilitatea este un alt element important. Chiar dacă aparent se produc schimbări și apar noi lucruri în cadrul relației, acestea trebuie să nu vizeze siguranța și stabilitatea parteneriatului. Relația de prietenie cu partenerul este foarte importantă.

 

Ascendent Fecioară – Descendent Pești

Relația perfectă pentru tine este cea în care ești liber(ă) să visezi, să simți și să uiți de ceea ce trebuie făcut, de lucrurile obligatorii. Relația trebuie să fie lipsită de reguli, de structură și trebuie să fie una în care să ai libertatea de a evada din cotidian, de a fi tu însuți dincolo de toate regulile și rigoarea cu care ai fost învățat. Partenerul/partenera trebuie să fie capabil(ă) să te deschidă către artă, către trăire. Relația trebuie să aibă o puternică componentă spirituală, indiferent de forma pe care o îmbracă. Ai nevoie de cineva cu o personalitate complexă și pe care tu să nu o poți încadra în nici un tipar.

 

Ascendent Balanță – Descendent Berbec

Relația perfectă pentru tine este cea îți conferă curaj și încredere. Partenerul/partenera trebuie să fie capabil(ă) să fie capabil să te ajute să te decizi sau chiar să își asume el o anumită decizie atunci când tu nu știi ce să faci. Relația trebuie să fie dinamică și să conțină permanent noi provocări. Lucrurile trebuie să se desfășoare spontan, rapid și pe un ton pozitiv. Ai nevoie de un partener foarte activ și care să te motiveze să acționezi și să petreci mai puțin timp cântărind lucrurile. Relația trebuie să te învețe că ceea ce contează este Acum și Aici și că nu există greșeli ci doar alegeri care duc la experiențe.

 

Ascendent Scorpion – Descendent Taur

Relația perfectă pentru tine este cea te face să te simți în siguranță și răsfățat(ă). Confortul mental, material, afectiv etc. este extrem de important. Partenerul trebuie să fie în stare să-ți ofere această stabilitate și liniște de care ai nevoie. El/Ea trebuie să fie în stare să-ți tempereze fricile și temerile și să te aducă la un punct de echilibru. Ai nevoie de un partener cu un caracter puternic, cu principii foarte clare și bine stabilite. Trebuie să ai certitudinea că orice s-ar întâmpla el este acolo pentru tine. Nu neapărat să-ți rezolve problemele ci poate uneori doar să-ți ofere un ceai, o cafea, o mângăiere atunci când ai nevoie și nu poți cere.

 

Ascendent Săgetător – Descendent Gemeni

Relația perfectă pentru tine este cea în care partenerul/partenera te face să râzi și care îți oferă libertatea de a gândi, comunica și mișca așa cum dorești. Comunicarea este foarte importantă. Ai nevoie de un partener cu care să poți vorbi despre orice și care să fie capabil de a veni în permanență cu idei noi. Relația trebuie să te stimuleze în a face noi lucruri și în permanență să-ți stimuleze curiozitatea și dorința de a explora. Partenerul trebuie să fie în primul rând un prieten foarte bun și care să te stimuleze mental.

 

Ascendent Capricorn – Descendent Rac

Relația perfectă pentru tine este cea în care te simți în siguranță și te poți deschide emoțional și afectiv. Este acea relație în care nu trebuie să fii ”cineva”, să fii prea responsabil și să te poți lasă ocrotit și iubit. Partenerul trebuie să fie sensibil, intuitiv și capabil de a te face să-ți creeze sentimentul de ”acasă”. Conexiunea dintre voi trebuie să fie dincolo de cuvinte și e important să vă simțiți unul pe celălalt. Celălalt trebuie să fie capabil să te simtă și să intuiască dincolo de masca ta de fier, dincolo de duritatea afișată. El/Ea trebuie să știe să te ia în brațe atunci când trebuie.

 

Ascendent Vărsător – Descendent Leu

Relația perfectă pentru tine este cea în care să simți că ești pe primul loc în viața celuilalt. Ai nevoie ca partenerul să fie capabil să-și exprime sentimentele și să simți că îți acordă atenția dorită. Comunicare este foarte importantă. Imaginea pe care o aveți ca și cuplu este și ea vitală pentru tine. Ai nevoie să te poți mândri cu partenera/partenerul, cu relația voastră. Relația trebuie să-ți aducă căldură, încredere și energie pozitivă. Ai nevoie să simți că alături de partener poți muta munții din loc.

 

Ascendent Pești – Descendent Fecioară

Relația perfectă pentru tine este cea în care partenerul te ajută să structurezi, te ordonezi și să dai un sens concret vieții tale. Relația trebuie să vină cu acel set de reguli care să nu te blocheze ci doar să-ți creeze un cadru clar și bine punctat în care tu să navighezi. Tu ești tabloul iar relația este rama care te incadrează și te pune în valoare. Partenerul trebuie să aibă un puternic simț la ordinii, al detaliului precum și o viziune foarte pragmatică și clară asupra vieții. Celălalt trebuie să fie o persoană care să poate da sens și formă ideilor tale. El trebuie să fie capabil să te direcționeze și să te ajute să manifești în plan material și concret tot ceea ce simți.relatii

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s